به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جشنواره، حمید رضا حسامی دبیر جشنواره جایزه ادبی "فردا" از آغاز به کار این جشنواره در اردیبهشت ماه خبر داد و گفت: مدتها بود که به همراه جمعی از نویسندگان و فرهیختگان، جشنواره های رمان و داستان را بررسی می کردیم. با توجه به ضعفی که در برگزاری این داوری ها وجود داشت در صدد بر آمدیم تا جشنواره ای به دور از شبهات و گمانه زنی ها در اهدای جوایز برگزار کنیم.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از داوری ها، جوایز به نام نویسندگان تعلق می گیرد نه تکنیکی که در داستان خرج کرده اند، ادامه داد: در داوری های کتابهای داستان، ضعفهایی دیدیم که قابل چشم پوشی نبود. بارها دیده می شد که در جشنواره ای داوری به نویسنده ای سرشناس جایزه ای را اهدا می کند و پس از مدتی که آن نویسنده خود در مسند داوری جشنواره ای دیگر قرار می گرفت، از قبلی ها تقدیر می کرد و موجبات برتری آنها را در مسابقات ایجاد می کرد.
حسامی تاکید کرد: در بسیاری از موارد دیده ایم که داوران مسابقه های مختلف به یکدیگر نان قرض می دهند! این توصیفات ما را بر آن داشت تا جشنواره ای به دور از برخی باند بازی هایی که این روزها در عرصه فرهنگ وجود دارد، برگزار کنیم.
دبیر جشنواره ادبی "فردا" با اشاره به تفاوت جشنواره فنی ترین رمان و داستان بلند سال تصریح کرد: از تابستان گذشته فرهنگسرای دانشجو توسط ابوالفضل درخشنده کلاسهای داستان نویسی در سه سطح برگزار و به آموزش و تدریس برای هنر جویانی مبادرت کرد که هم اکنون به اصول و استخوان بندی داستان نویسی به خوبی آگاه هستند و می توانند با بررسی کتابها بر طبق معیارهای واقعی داستان نویسی بلند، کتابها را بدون درنظر گرفتن نام نویسنده از لحاظ فنی داوری کنند.
حسامی اضافه کرد: در نیمه دوم اردیبهشت ماه با برپایی نشستی مطبوعاتی در فرهنگسرای دانشجو فرم و نحوه داوری در اختیار عموم قرار خواهد گرفت و علاقمندان می توانند از طریق سایت فرهنگسرای دانشجو در داوری کتابهای مورد علاقه شان شرکت کنند.
وی افزود: طرح برگزاری این جشنواره را ابوالفضل درخشنده ارائه کرده است. به تمام ناشرانی که داستانهای بلند و رمان چاپ شده در سال 86 داشته اند، فراخوانی را ارسال کرده ایم و با توجه به این که از هر کتاب پنج نسخه در اختیار داوران قرار می گیرد هر عنوان حداقل پنج بار توسط پنج نفر خوانده می شود و با بررسی فنی به نویسندگان امتیاز تعلق می گیرد.
حسامی ادامه داد: اختتامیه این جشنواره و اهدای جایزه این داوری، 14 تیر ماه همزمان با بزرگداشت روز جهانی قلم برگزار خواهد شد و نتایج همراه با علل انتخاب کتاب برگزیده و همچنین ارائه دلایل کنار گذاشته شدن هر یک از داستانها به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی در پایان گفت: امید داریم این جایزه در نخستین سال برگزاری تاثیر به سزایی در روند اصلاح داوری های فرهنگی داشته باشد و قطعا داوری بر اساس معیارها و اصول داستان نویسی، می تواند تمام نویسندگان جوان کشورمان را به دریافت دیگر جوایز ادبی کشور امیدوار کند.
نظر شما